Wandelen en fietsen

Welkom in het wandel- en fietsparadijs, hier kunt u alle kanten op. Zowel actief als ontspannen verkent u het groen van de natuur. Kom helemaal tot rust in de frisse boslucht. Maak een actieve fietstocht over de vulkaanheuvels of wandel de berg af en geniet van het uitzicht over het dal vanaf de ‘Eifel-Blicke’.

Wandelschoenen mee!

Na een heerlijk ontbijt trekt u uw wandelschoenen aan om de bergen in te gaan. In de Vulkaaneifel ontdekt u de sporen die zijn achtergelaten door de vulkanische activiteit. Bezoek de Vulkaantuin Steffeln en Eichholzmaar, een leerzaam uitstapje voor jong en oud. Of verken het landschap van de Eifelsteig met de eindeloze wandelwegen. Daarnaast biedt de Eifel diverse routes voor Nordic Walking.

Fietsend door de bergen

Ga je de uitdaging aan en stap je op de fiets? Het wordt een pittige tocht maar dat is het zeker waard. Door vulkaanlandschap, wouden, diepe dalen en langs het prachtige stuwmeer. Ga op pad, samen of met het hele gezin. Met de Kylltalfietsroute maak je een gezinsvriendelijke tocht in het vlakke tot licht heuvelachtige gebied, een fietspad met routes naar Trier en België. Kies voor de Eifel-Hohen-route om te klimmen en van prachtige panorama’s te genieten of stap op de mountainbike om in het VulkanBike Trailpark een route van het knooppuntennetwerk te volgen.
Fietsen in de Eifel

Fietsverhuur

Klaar om de natuur in te gaan? U hoeft uw eigen fiets niet mee te nemen om de Eifelvulkaan te verkennen. Op Landal Wirfttal kunt u dames-, heren- en kinderfietsen huren, maar ook kinderzitjes, mountainbikes, skelters en E-Bikes (van april tot en met oktober). Wel zo gemakkelijk.