Wandelen en fietsen

Met een stevig ontbijt bereidt je je voor op een actieve dag in de frisse lucht. Je waant zich in een wandelparadijs met talrijke wandelwegen, zoals de Moselsteig. Wat meer actie? Stap dan op de fiets om de groene dalen, wijnvelden en gezellige dorpjes te verkennen. Geniet van weidse vergezichten.

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en verken de groene omgeving van het park, samen of met het hele gezin. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met eindeloze wandelwegen. Ontdek het groene dal en wandel langs de Moezel. Volg een gedeelte van de Moselsteig route van in totaal 365 kilometer, een veelzijdige belevenis. Eén van de langste routes in Duitsland leidt langs Landal Sonnenberg. Dit gebied heeft ook een rijke cultuur. Maak een wandeling in historisch Trier, waar je terug in de tijd gaat en talrijke Romeinse gebouwen bewondert. Een leerzaam uitstapje voor jong en oud.

Nieuwe Moeselsteig zijsprong "Moselachter"

De "zijsprong" van de 365 km lange Moselsteig leidt u door deze betoverende regio. Direct bij Landal Sonnenberg biedt de "Zummethöhe" een fantastisch uitzicht op de Moezelvallei. Hier begint de nieuwe 15 km lange zijsprong "Moselachter", die zijn ongebruikelijke naam heeft gekregen door de routing in de vorm van een acht. De tour kan ook in twee dagen worden opgesplitst en afzonderlijk worden afgelegd.
Bekijk de routebeschrijving

Fietsen

Stap op de fiets en ga samen op ontdekkingstocht in de natuur. Langs wijngaarden, door groene dalen en langs gezellige witte dorpjes. Hier maak je een stop om neer te strijken op een terrasje. Na een gezonde lunch kun je er weer tegenaan en stap je weer op de fiets. De Moezel-fietsroutefietstocht Ruwer-Hochwald of ga de uitdaging aan met een mountainbikeroute. Na een sportieve dag geniet je met een wijntje van het uitzicht vanaf je eigen terras. 

Bikes & More verhuur

Lekker actief buiten zijn en de natuur ontdekken doe je natuurlijk met een van onze huurfietsen, te huur bij Bikes & More fietsverhuur op Landal Sonnenberg. Liever met de kids een wandeling maken? Huur dan een bolderkar. Hieronder vindt je een overzicht van ons uitgebreide assortiment.
Bikes & More fietsverhuur