Midden in de natuur

Landal GreenParks is een dynamische organisatie die toonaangevend is in het management, beheer en verhuur van bungalowparken. Ruim 117 parken met in totaal ca. 12.000 bungalows. De organisatie onderscheidt zich van andere aanbieders door het open karakter van de parken. De begrippen rust, ruimte en natuur zijn de belangrijkste karakteristieken die daar bij horen.

Onvergetelijke vakanties zitten in onze natuur

Landal GreenParks maakt onderdeel uit van Wyndham Vacation Rentals, één van de bedrijfsonderdelen van Wyndham Worldwide. Wyndham Worldwide behoort tot de top 500 van Amerikaanse, beursgenoteerde ondernemingen en is 's werelds grootste aanbieder van vakantieverblijven. Binnen deze onderneming maakt Landal GreenParks deel uit van Wyndham Vacation Rentals, waarin jaarlijks met 20 verschillende merken
aan 4 miljoen gezinnen een vakantie wordt geboden. De nauwe samenwerking met de moederorganisatie en de zusterbedrijven, zoals Cottages4you en Novasol geeft Landal GreenParks de mogelijkheid om internationale marktontwikkelingen te volgen en kansen voor de Nederlandse parken te ontdekken.

Lees meer over Wyndham Vacation Rentals

Facts & figures

Parken
Nederland 63
België 4
Duitsland 11
Oostenrijk 7
Zwitserland 2
Tsjechië 1
Hongarije 1
Totaal aantal parken 117
Aantal vakantiewoningen in verhuur Circa 12.700
Aantal campingplaatsen in verhuur Circa 1.450
Omzet
Bruto jaaromzet 2016
Circa € 406 miljoen
Gasten
Aantal gasten per jaar 2,5 miljoen
Aantal overnachtingen (gastenovernachtingen) 12,8 miljoen
Gemiddelde verblijfsduur 5,6 nachten
Herkomst gasten Nederland 71%
Duitsland 12%
België 8%
Denemarken 5 %
Overig 4%
Organisatie
Aantal medewerkers werkzaam op de parken
en diverse kantoren
Circa 3.000

Historie

De geschiedenis van Landal GreenParks gaat terug tot 1954 met de aankoop van vakantiepark Rabbit Hill door Nillmij (later opgegaan in Aegon). Het park blijkt te groot voor het eigen personeel en er wordt besloten de bungalows tevens aan derden te verhuren. Dat werkt en er worden meer parken in Nederland aangekocht en gebouwd.

In 1965 start men met de bouw van een park in Duitsland. Aegon besluit in 1996 dat de exploitatie van bungalows geen deel uitmaakt van haar kernactiviteiten en op 18 juli 1996 wordt Aegon Recreatie Holding B.V. verkocht aan een groep investeerders, onder leiding de Indofin Group en Charterhouse Development Capital PLC.

Na deze overname worden de activiteiten voortgezet onder de naam Landal GreenParks. Op 1 september 2002 verwerft Landal GreenParks het bedrijf Beheer & Projecten B.V. in Groningen, inclusief de managementcontracten van 34 bungalowparken van Gran Dorado. Het gaat om 31 Nederlandse en 3 Belgische bungalowparken met ruim 4.500 vakantiewoningen. De bungalowparken zijn in handen van particuliere eigenaren waarvoor Beheer & Projecten de commerciële exploitatie verzorgt.

Op 5 mei 2004 neemt Cendant Corporation de aandelen over van Charterhouse en Indofin. Sindsdien heeft Landal GreenParks jaarlijks enkele parken toegevoegd in zowel Nederland, België Duitsland als Oostenrijk. Tevens heeft zij onder de naam Landal Ski Life en Landal Villa Select de activiteiten verbreed naar wintersportvakanties en verhuur van individuele woningen.

Het meest recent is toegevoegd Landal Makelaardij dat zich toelegt op de verkoop van nieuw gebouwd of bestaand recreatievastgoed. Per 1 augustus 2006 is Cendant Corporation opgesplitst in vier verschillende ondernemingen. Eén van die ondernemingen is Wyndham Worldwide waarin Cendant alle ondernemingen op het gebied van hotel-, timeshare-, en vakantieaccommodaties heeft samengebracht.

Wyndham Worldwide is genoteerd aan de New York Stock Exchange en op haar beurt verdeeld in drie divisies. Landal GreenParks maakt als enige aanbieder van bungalowparken deel uit van Wyndham Destination Network.

Wat groen kan doen

Bij Landal GreenParks voelen we ons nauw verbonden met onze naaste omgeving. Daarom maken we ons sterk voor de natuur, de directe omgeving waarin wij ons bevinden en de mensen waarmee en waarvoor wij werken. Duurzaam en betrokken ondernemen noemen wij dat. De uitvoering verschilt per vakantiepark omdat deze allen uniek zijn.

Duurzaamheidsverslag

Voor medewerkers van Landal GreenParks is vakantie 'ons vak'. Onvergetelijke vakanties zitten in onze natuur. Duurzaam en Betrokken Ondernemen wordt van alle kanten belicht in het Duurzaamheidsverslag: vanuit de partners, leveranciers, medewerkers, parken en human resources.
Bekijk het duurzaamheidsverslag

Awards

Afgelopen jaren is Landal GreenParks vele malen genomineerd voor mooie publieksprijzen en hebben we prachtige awards in de wacht gesleept.
Alle nominaties en gewonnen awards op een rijtje